עמוד זה אינו עומד בדרישות לדרוג נגישות AAA בשל שילוב רכיב החורג מדרישות תקן הנגישות WCAG 2.0.
האתר כולו תוכנן ונבנה לעמוד בדרוג נגישות AAA, וכל התאמות הנגישות שקיימות ביתר עמודי האתר קיימות גם בעמוד זה. עם זאת, בעמוד זה קיימת מצגת המוצגת בחלון שאינו עומד בתקן. רכיב זה מגיע מאתר חיצוני ואינו בשליטתנו.
על מנת לנסות ולתת מענה לאי תאימות חלקית זו של העמוד, הוספנו לעמוד גרסה נגישה של התוכן. כל התוכן המוצג במצגת, מוגש בצורה נגישה גם כתמליל (גרסה כתובה), אליו ניתן לגשת דרך הכפתור "לגרסא נגישה של תוכן המצגת" שנמצא ישירות מעל למצגת.
במידה ונתקלתם בבעיות נוספות בעמוד, נודה לכם אם תצרו עמנו קשר ותעדכנו אותנו בבעיה דרך טופס הפנייה שבקישור זה, על מנת שנוכל לשפר את השרות לגולשינו.
עולם הזמנת מלונות ומוצרי התיירות עובר שינויים מהותיים, בעקבות התקדמות הטכנולוגיה ועלייתם של הכלים הדיגיטליים, שהפכו את עולם הזמנת המלונות למקוון.
לא משנה מה גרם להחלטה לגבי הזמנת החופשה במקרה ספציפי – ישנה סבירות גבוהה כי מסעו של הצרכן יכלול רכיב אונליין משמעותי של מחקר והזמנה. ואכן, כמעט שני-שלישים ממשתמשי האינטרנט בארה"ב,
ערכו מחקר לגבי טיול בערוצים דיגיטליים ב-2013, לפי eMarketer.
בחלק העליון של העמוד קיים איור של של דמות גיבור עם ארגז כלים בצבע צהוב ועם לוגו על החזה. ברקע של הדמות יש שלושה עננים לבנים על רקע סגול בהיר, איור בגוונים סגולים- אפורים ולבנים בדומה ללוגו "כרמלון". בכל עמודי המצגת – בחלק הימני התחתון, מופיע לוגו (Carmelon Digital Marketing)
עמוד מספר 2 במצגת
הקדמה – על רקע סגול
מטרת מצגת זו הנה לבחון את המגמות המרכזיות הנוגעות לתעשיית בתי המלון
ולצרכנים, ביחוד בכל הקשור להזמנת חופשות אונליין.
נושאים מרכזיים הנסקרים במצגת:
מגמות שוק
פעילות מתחרים בזירה הדיגיטלית
אסטרטגיית בתי מלון לצורך עידוד הזמנה ישירה
עמוד מספר 3 במצגת
טכנולוגיה: אונליין ומובייל – על רקע סגול
צרכן הטיולים מוביל את השינויים הטכנולוגיים בתעשייה. מתחת לשורה זו מופיעות שלוש בוקסות (קוביות) התחומות כל אחת בקו דק בצבע סגול בהיר. לכל אחת מהבוקסות נלווה צילום מסך רלוונטי המתאר את הכתוב הבוקסה העליונה נושאת את הכותרת "צרכני הטיולים מחפשים:" ותחתיה הסעיפים הבאים:
ניידות
גמישות
מידע נגיש בזמן אמת
הבוקסה האמצעית מכילה את הטקסט הבא: צרכנים מחפשים חיבוריות בלתי מורגשת, שתאפשר להם לגשת לכל תוכן שיחפצו בו בכל פלטפורמה בה הם נמצאים. כמו כן, הם מצפים למעבר בלתי מורגש בין פלטפורמות שונות. הבוקסה התחתונה מכילה את הטקסט הבא: כניסתם של הטלפונים החכמים לשוק הנסיעות הנה מהפיתוחים הטכנולוגיים החשובים ביותר, והיא צפויה להביא לשינויים מהותיים גם בשנים הקרובות.
עמוד מספר 4 במצגת
מדיה חברתית ושיתוף – על רקע סגול
המדיה החברתית וכלכלת השיתוף השפיעו על תעשיית הנסיעות עם מספר טרנדים בולטים במיוחד: מתחת לשורה זו מופיעות שלוש בוקסות (קוביות) התחומות כל אחת בקו דק בצבע סגול בהיר. לכל אחת מהבוקסות נלווה צילום או איור רלוונטי המתאר את הכתוב. הבוקסה העליונה נושאת את הכותרת "תיירות Peer-to-Peer", ותחתיה הסעיפים הבאים:
השכרת דירות – מונעת ע"י טכנולוגיה המסירה את הגבולות הגיאוגרפיים.
מוטיבציה נוספת הנה הרצון של הצרכנים לחיות באופן חסכני מבלי להאלץ לוותר על חוויות, וכן להיות מסוגלים לטייל עם המשפחה.
כיום, ההשפעה של אתרי השכרת הדירות על בתי מלון הנה יחסית קטנה, שכן חלק נכבד מן הפעילויות המיר פעילות אופליין לכדי פעילות אונליין.
הבוקסה התחתונה נושאת את הכותרת "חדשנות פתוחה", ומכילה את הטקסט הבא: אתרי הזמנות ומלונות פונים לצרכנים על מנת לקבל את תובנותיהם והפידבקים שלהם לגבי כלים והצעות באתרים.
עמוד מספר 5 במצגת
טכנולוגיה: אונליין ומובייל – על רקע סגול
כמעט שני שלישים ממשתמשי האינטרנט בארה"ב, ערכו מחקר לגבי טיול באמצעות ערוצים דיגיטליים ב-2013 (מקור: eMarketer).
מכירות המכשירים הניידים צפויים להפוך לגבוהות יותר ויותר בשנים הבאות.
מתחת לסעיפים אלו מופיעים בעמוד שני גרפים. הגרף השמאלי נושא את הכותרת Global Internet Users: 2010-2020. מצד שמאל של הגרף (Y) – מדדים של משתמשי אינטרנט במיליונים. הגרף מתחיל מ-0 ומגיע עד 3,500 בקפיצות של 500. מצד התחתון של הגרף (X) – שנים : 2010-2020. מתחת לגרף מקרא לאיזורים שונים בעולם המיוצגים בגרף ומחולקים לצבעים: טורקיז – Asia Pacific, כחול בהיר – Australasia, תכלת – Eastern Europe, כתום – Middle East and Africa, ירוק – Western Europe. על גבי הגרף נמתחות 6 שכבות שכל אחת מהן צבועה בצבע אחר ומייצגת איזור בעולם. מהגרף ניתן לראות עלייה מתמדת בטווח השנים הנסקר: כך, לפי הערכות בשנת 2020 יהיו באיזור אסיה פסיפיק כ-1.2 מיליארד משתמשי אינטרנט, באיזור אוסטרליה יהיו כ-1.2 מיליארד, ובאיזור מזרח אירופה כ-2 מיליארד במזרח התיכון ובאפריקה יהיו כ-2.2 מיליארד ובמערב אירופה – כ-3.2 מיליארד. בידול הצבעים הכחולים בגרף אינו ברור דיו, וכן חסר ייצוג בגרף ל-latin america, שמופיעה במקרא, אך נעדרת מהגרף עצמו. מתחת לגרף בחלק התחתון של העמוד מופיע מקור הנתונים של הטבלה והגרףSource: Euromonitor International from International Telecommunications Union/World Bank/Trade Sources Note: Data from 2013 onwards is forecasted הגרף הימני בעמוד אינו קריא כלל, גם לא בתצוגת מסך מלאה. מתחת לשני הגרפים מופיע הכיתוב הבא: חברת PhoCusWrght מעריכה כי עד לשנת 2015, לפחות רבע מהזמנות הטיולים אונליין ינבעו ממכשירים ניידים, ויניבו מכירות של 40$ מיליארד. באירופה, מובייל יהווה חמישית מההזמנות עד 2015.
עמוד מספר 6 במצגת
המסע הדיגיטלי של הצרכנים – על רקע סגול
רוב הצרכנים מחשיבים את הרשת כמקור חשוב למחקר ותכנון טיולים – אך הם גם משתמשים ברשת על מנת לקבל רעיונות והשראה לטיולים.
המחקר שערכנו מראה כי הכלים המרכזיים בהם משתמשים האתרים על מנת לספק השראה לצרכנים, הם מדיה חברתית ואי-מיילים.
משמאל לשני סעיפים אלו מופיע צילום מסך מתוך אתר trip advisor. מתחת לתמונה זו מופיע הכיתוב: TripWatch – שירות אי-מיילים מותאמים אישית של טריפ אדווייזר.
עמוד מספר 7 במצגת
שיווק באמצעות תוכן – על רקע סגול
אתרים משתמשים במדיה החברתית על מנת למשוך צרכנים לפלטפורמה המרכזית
רוב אתרי המדיה החברתית כוללים תוכן שמטרתו לגרום לצרכנים להזמין חופשה
בלוגים ותכנים באתרים, משמשים להדרכת הצרכנים, הצעת ערך מוסף, ומיצוב המותג כיועץ לאורח החיים של הצרכנים.
מתחת לסעיפים אלו, מופיע צילום מסך מתוך אתר Airbnb, בו נראים צילומים מערים שונות בעולם. מימין לצילום המסך מופיע הכיתוב הבא: אתר Airbnb עושה שימוש נרחב באסטרטגיית תוכן. האתר מהווה "יועץ שיווקי" לאנשים המעוניינים למשוך אורחים נוספים. כמו כן מציע האתר מדריכי ערים, טיולים מודרכים, סרטוני וידאו, סיפורים אישיים ועוד.
עמוד מספר 8 במצגת
חדשנות פתוחה ויצירה משותפת – על רקע סגול
מותגי בתי מלון, וכן אתרי הזמנות אונליין, פונים לצרכנים על מנת לקבל רעיונות חדשניים ואפקטיביים למוצרים, שירותים ופתרונות.
רשת Marriott השיקה פלטפורמת חדשנות פתוחה המעודדת שליחת רעיונות לטכנולוגיה ועיצוב חדשים לבתי מלון.
בסוף פסקה זו מופיע קישור לאתר travel-brilliantly.marriott.com. משמאל לפסקה זו מופיע צילום מסך מתוך אתרMarriott , שכותרתו היא: Marriott is changing travel. Join us".
אתר Orbitz.com השיק את labs.orbitz, אתר הבוחן כלים לרכישת אונליין של שירותי / מוצרי תיירות.
משמאל למשפט זה מופיע צילום מסך מתוך אתר labs.orbitz, שכותרתו היא Tools and trends for the ultimate travel experience"."
עמוד מספר 9 במצגת
אינטגרציה של מדיה חברתית באתרים – על רקע סגול
ישנה מגמה בולטת של שילוב מדיה חברתית להצעת חויה אישית בגלישה באתר. זאת, לרוב באמצעות לוג-אין עם פרטי הפייסבוק או האי-מייל. משמאל למשפט זה מופיע צילום מסך של כניסה למערכת באמצעות פייסבוק או אי-מייל.
Tripadvisor השקיע רבות בפייסבוק במטרה לקדם את אפליקציית "ערים בהן ביקרתי" ולמשוך משתמשי פייסבוק לאתר, על מנת לקדם את חויית המשתמש האישית באתר וכדי להשתמש בחוכמת החברים באתר. דווח על הצלחת אסטרטגיה זו.
משמאל למשפט זה מופיע צילום מסך של דף הפייסבוק של Tripadvisor
עמוד מספר 10 במצגת
מגמות בהרגלי הטיול – על רקע סגול
העמוד מחולק לשני טורים עם מספר פסקאות. הטור הראשון כולל פסקאות אלו:
מחקר של PWC מעלה כי אירופה נותרה יעד התיירות הפופולארי ביותר.
ב-2013 טיילו בעולם 1,087 מיליון תיירים, גידול של 5% לעומת 2012.
מרכז ומזרח אירופה (גידול של 7% לעומת 2012), ודרום אפריקה / אזור הים התיכון (גידול של 6%) זכו לצמיחה מרשימה, וספרד זכתה לשיא של תיירים ב-2013 – 60.6 מיליון, צמיחה של 5.6% לעומת 2012.
רוסיה וסין היו שווקי המקור הגדולים ביותר לתיירות באירופה.
בגרמניה, בריטניה וצרפת, תיירות עסקית צפויה להוות מנוע צמיחה מרכזי.
הטור השני כולל פסקאות אלו:
על פי מחקר של Google משנת 2013, תיירים מחפשים ערך ועורכים השוואות מחיר תדירות, בעוד שנוסעים בנסיעות עסקיות מתעדפים נוחות וניסיון מחוויות קודמות.
ואולם, עולמות טיולי העסקים והפנאי מתערבבים – 57% מתיירי העסקים מתכננים להאריך טיול עסקי על מנת לערב זמן פנאי, ו-43% מתיירי העסקים מתכננים לבחון אפשרויות אירוח peer to peer (דוגמת דירות נופש).
עמוד מספר 11 במצגת
מגמות בתיירות | יוקרה – על רקע סגול
תיירות יוקרה זכתה להתאוששות משמעותית לאחר שצנחה ב-2009, עם צמיחה בבתי מלון יוקרתיים ובטיסות פרימיום, בשיעור של 5% עד 10% בשנה בין 2010 ל-2012.
תיירות יוקרה מתפתחת עם חיפוש הצרכנים אחר אותנטיות, טיולים חווייתיים ואתיקה.
מחקר צרכנים שערכה PwC לגבי כוונות הטיולים של 10,000 חברי מועדון Amall Luxury Hotel Club , הראה כי רובם מצפים להיות ב-2014 במצב טוב באותה מידה, או טוב יותר, ממה שהיו בו ב-2013.
תיירי היוקרה אימצו בחום את הטכנולוגיה והדיגיטלית ואת ה-SoLoMo (סושיאל, לוקאל, מובייל), והמדיה החברתית משחקת תפקיד חשוב ביצירת מעורבות, ולקבל פידבק על מנת להשיג נאמנות.
על פי מחקר של קבוצת המחקר Affluence Collaborative, 72% מבעלי ההכנסה הגבוהה משתמשים באופן פעיל בפייסבוק, והשימוש שלהם בטוויטר אף הוא במגמת עליה.
בסוף העמוד מצויין מקור הנתונים בדף זה: Euromonitor International, PWC Source:
עמוד מספר 12 במצגת
Metasearch / OTAs – על רקע סגול
מנועי Metasearch מציעים ממשק המראה זמינות ומחירים של בתי מלון וטיסות ממגוון מקורות, מבלי שהגולש יצטרך לעבור לאתר אחר.
מנועי Metasearch וסוכנויות תיירות אונליין (OTAs), הופכים לפופולאריים יותר, שכן הגולשים מחפשים one-stop-shop להשוואת מותגים, מוצרים, חבילות ומחירים, בתחילת תהליך הרכישה.
על מנת להתחרות על ההצלחה הגוברת של אתרי ההזמנות, OTAs יצרו או קנו אתרי בוקינג ו- Metasearchרבים. הדוגמאות כוללות את הרכישות של Expedia – בהן Hotels.com, Trivago, ו-Hotwire. Orbitz רכשה את HotelClub ואת CheapTickets. Priceline רכשה את Travelweb ואת Kayak.
בחציו השמאלי העמוד מופיע תרשים עם כותרת אדומה : Total Travel Queries Made Through Kayak, 2008-2019. כל שנה בתרשים מיוצגת בעמודה בצבע אפור ולצד כל עמודה מופיע סכום במיליארדי דולרים. אחוז השינוי מופיע סוגריים ליד כל שנה. מתחת לתרשים מופיע הכיתוב הבא: הצמיחה הצפויה באתר Kayak.com, מנוע ה- Metasearch המוביל בארה"ב. להלן נתוני התרשים: שנת 2008 – 435$ מיליארד (82% שינוי) שנת 2009 – 459$ מיליארד (6% שינוי) שנת 2010 – 634$ מיליארד (38% שינוי) שנת 2011 – 899$ מיליארד (42% שינוי) שנת 2012 – 1,213$ מיליארד (35% שינוי) שנת 2013 – 1,577$ מיליארד (30% שינוי) שנת 2014 – 1,971$ מיליארד (25% שינוי) שנת 2015 – 2,365$ מיליארד (20% שינוי) שנת 2016 – 2,720$ מיליארד (15% שינוי) שנת 2017 – 2,992$ מיליארד (10% שינוי) שנת 2018 – 3,292$ מיליארד (10% שינוי) שנת 2019 – 3,621$ מיליארד (10% שינוי) בסוף התרשים רשומה ההערה הבאה: note: includes user requests for travel information for car rental, cruises, flights and hotels received over KAYAK'S website and mibile apps; estimates based on annual reports, quarterly earrings transcripts sourse: Trefis, April 2, 2013 בסוף העמוד מופיע הכיתוב הבא: sourse: eMarketer
עמוד מספר 13 במצגת
בתי מלון לעומת OTAs – על רקע סגול
היחסים בין OTAs לבין בתי המלון מהווים מוקד עימות בתעשיה. OTAs מתמקדים באופן אגרסיבי בבתי מלון, שכן אלה מספקים נתח גבוה יותר מהמחזור עקב הירידה בעמלות מהזמנות טיסות. לכן, מנסים OTAs להפחית את עלויות הזמנת בתי המלון ככל האפשר.
בתי המלון מודאגים מאיבוד שליטה במלאי ובתמחור שלהם. הם חשים כי ישנו לחץ להיכנס לחוזים ארוכי-טווח ללא אפשרות יציאה, במחירים שאינם תמיד מסחריים.
מתחת לשני סעיפים אלו, מצידו השמאלי של העמוד מופיע צילום מסך של גרף מתוך Deloitte, Google Trends. מימין לו מופיע הכיתוב הבא: בתי מלון עצמאיים מושפעים יותר מ- OTAsלעומת רשתות בתי המלון. בעוד שלרשתות בתי מלון תמהיל מאוזן יחסית של הזמנות מאתרי בית המלון ומה-OTAs, לבתי מלון עצמאיים נתח גדול הרבה יותר של הזמנות דרך אתרים חיצוניים לעומת דרך האתר שלהם. כתוצאה מכך, חברות בתי מלון השקיעו בפיתוח ושיווק האתרים שלהן. חלק מן החברות מחקות סוכני נסיעות אונליין עם הצעת טיסות והשכרת רכב.
עמוד מספר 14 במצגת
אסטרטגיות של בתי מלון – על רקע סגול
אנליסטים מצפים לראות גישה גוברת של שיתוף, שכן חברות התיירות יכולות ליהנות מפירות ההשקעה של סוכנויות הנסיעות אונליין בטכנולוגיה ובשיווק על מנת להשיג עליה במכירות לשני הצדדים.
מתחת לפסקה זו מופיע צילום מסך מתוך אתר Roomkey המציג איך נראה מנוע ההזמנות שלו. מימין לתמונה מופיעות הפסקאות הבאות:
אתר Roomkey.comהנו מנוע חיפוש לבתי מלון, שנובע מיוזמה של רשתות בתי המלון הגדולות: Choice Hotels International, Hilton Worldwide, Hyatt Hotels Corporation, Intercontinental Hotels Group, Wyndham Hotel ו-Best Western International .
האתר מאפשר לגולשים לחפש, להזמין ולהשוות מחירים, בבית המלון המובילים.
עמוד מספר 15 במצגת
אסטרטגיות של אתרי Metasearch – על רקע סגול
Tripadvisor מיישמת אסטרטגיה של גיוון, הן באופן אורגני והן באמצעות מיזוגים ורכישות, במטרה לבנות נוכחות בפלטפורמות הנותנות מענה לצרכים שונים של הצרכנים. כך, החברה מכסה כיום גם את תחום ה-Vacation Rental תוך שימוש באותה מערכת של ביקורות ודירוג, אשר בה נעשה שימוש עבור בתי המלון. מתחת לפסקה זו מופיע צילום מסך מתוך אתר Tripadvisor המציג את מנוע החיפוש שלו. משמאל, מופיעה טבלת מכירות של אתרים שונים ב-2013, ומתחתיה צילום מסך מתוך Tripadvisor המציג רשימת מלונות בתל אביב.
עמוד מספר 16 במצגת
המחקר נערך על ידי: חמוטל שיבר מחקרי שוק ומודיעין תחרותי | SCHIEBER RESEARCH hamutal@researchci.com | http://researchci.com תודה רבה!
בחלק העליון של העמוד קיים איור (בדומה לעמוד הראשון) של דמות גיבור עם ארגז כלים בצבע צהוב ועם לוגו על החזה. ברקע של הדמות יש שלושה עננים לבנים על רקע סגול בהיר, איור בגוונים סגולים- אפורים ולבנים בדומה ללוגו "כרמלון".
מסעו המקוון של צרכן הטיולים אינו ליניארי או היררכי. כך למשל, הצרכן עשוי לקבל השראה מאתר מסוים (או ממקור "לא מקוון" כמו המלצה מחבר); לקרוא על היעד ולהתחיל לחפש מלון וטיסה; לחזור לקרוא על פעילויות בסביבה, תאריכים מומלצים ואתרים; להשוות מחירים; לחפש ביקורות אונליין מהחברים ברשת החברתית או באתר ההזמנות, וכיו"ב. וכשלוקחים בחשבון את המציאות שבה חי דור ה-Y, ה" digital natives" שנולדו / גודלו לתוך עולם מחובר ונייד, ברור מדוע חידוד האסטרטגיה הדיגיטלית של המתחרים השונים בעולם הזמנת הטיולים הנה בגדר חובה.
התחרות בתעשיית הזמנת הנסיעות אונליין התפתחה מאוד בעשור החולף. מנועי חיפוש (metasearch), שהנם ממשקים שמאפשרים הצגה של מלון / טיסה, זמינות ומחירים ממגוון מקורות, וכן סוכנויות נסיעות מקוונות (OTAs), הופכים לפופולאריים יותר ויותר, שכן צרכני הטיולים מחפשים one-stop-shop להשוואת מותגים, מוצרים, חבילות ומחירים בשלב מוקדם של תהליך הרכישה. על מנת להתחרות עם הצלחתם הגוברת של אתרי ההזמנות השונים, סוכנויות הטיולים המקוונות אף קנו או יצרו אתרים פעילים רבים. מציאות ריכוזית זו יצרה מתח בתעשיה, שכן האינטרסים של מנועי החיפוש ושל ה-OTAs מתנגשים, לעתים קרובות, עם אלה של בתי המלון.
עבור OTAs, בתי המלון מהווים מקור הכנסות חשוב ביותר, שכן העמלות ממכירת טיסות הנן בצניחה. אתרים אלה מנסים למשוך צרכנים ע"י הורדת מחיר ההזמנה ככל האפשר. מן הסתם, הדבר יוצר בעיה עבור בתי המלון, החוששים מאובדן השליטה במלאי החדרים ובתמחור. בתי המלון חשים כי ישנו לחץ עליהם להיכנס להסכמים ארוכי-טווח ללא אפשרות ביטול, במחירים לא מסחריים. כתוצאה מכך, אימצו חברות בתי מלון אסטרטגיה תחרותית במסגרתה הן מפתחות ומשווקות את הפלטפורמות המקוונות שלהן, ואף מחקות לעתים את ה-OTAs עם הצעת טיסות והשכרת רכב באתר. חלק מהרשתות הגדולות גם יסדו את אתר roomkey.com – מנוע ישיר להזמנת חדרי מלון. ואולם, אנליסטים סבורים כי בעתיד צפויה גישה של שת"פ, כאשר חברות בתי המלון ינצלו את ההשקעה העצומה של ה-OTAs בשיווק ובטכנולוגיה על מנת להשיג רווח לכל הצדדים.
כל המתחרים בתעשיה עוקבים בדריכות אחר מגמות הצרכנים והתעשיה, על מנת להישאר בחוד החנית של התעשיה ולספק את החויה הרלוונטית והאפקטיבית ביותר מבחינת הצרכנים. להלן חלק מהמגמות הבולטות:
טכנולוגיית אונליין ומובייל
צרכני הטיולים מצפים למעבר בלתי מורגש בין פלטפורמות שונות, עם העליה בשימוש במגוון של מכשירים מקוונים. השקת הטלפונים הניידים באופן ספציפי, מהווה את אחת ההתפתחויות הטכנולוגיות החשובות ביותר בשנים האחרונות, והיא בעלת השפעה עצומה על תעשיית התיירות. כך, חברות יכולות לזהות את מיקום המשתמש או להציע לו עסקה מותאמת אישית ומיידית, במטרה למנף את התנהגות הקניה האימפולסיבית יותר המאפיינת את הערוץ הזה. על פי מחקר של PhoCusWright , עד 2015 יהוו מכירות ממכשירים ניידים רבע ממכירות הנסיעות אונליין בארה"ב, ויניבו מחזור של 40$ מיליון. באירופה, המובייל יהווה כחמישית מהזמנות הטיולים עד 2015.
התאמה אישית
הימים של " one-size-fits-all" חלפו כלא היו. הצרכנים מצפים כיום לחויה פרסונאלית ומותאמת אישית, המבוססת על חיפושים קודמים והזמנות קודמות, רשתות חברתיות, והעדפות אחרות. בזכות הטכנולוגיה, הצרכנים גם יכולים לזכות לחויה כזו. לשם כך, יש צורך בהתחברות לאתר באמצעות זהות וירטואלית חברתית, כאשר הצורות הנפוצות של הלוג אין הן פייסבוק או כתובת דוא"ל. האתרים המתקדמים יותר מציעים חויה מותאמת אישית באמצעות אימייל המכיל טיפים ודילים בזמן אמת, בהתאם לחיפושים שערך הגולש. אחת הדוגמאות הטובות ביותר לאינטגרציה של מדיה חברתית באתר, היא אפליקציית הפייסבוק של Tripadvisor – "ערים בהן ביקרתי". אפליקציה זו היא חלק מאסטרטגיית "תבונת החברים" של Tripadvisor, במסגרתה חיבור זהות הפייסבוק לאתר מספקת לגולשים חוייה טובה יותר באתר.
ביקורות והפניות
מבחינת צרכן התיירות, ביקורות הן חיוניות ביותר. תובנה זו הביאה לכך שחלק משחקני תעשיית המלונות כבר כוללים ביקורות אותנטיות של צרכנים באתרים שלהן, כאמצעי לשמר את השליטה בתהליך הקניה ולודא שהגולש אינו עוזב את האתר על מנת לחפש ביקורות במקום אחר. גם בהקשר זה, הצרכן יתעדף ביקורות שמקורן ברשת החברתית שלו עצמו, ולכן החיבור לזהות המדיה החברתית מסייע גם למטרה זו. החוייה החברתית חשובה באותה מידה לתייר היוקרה: על פי מחקר של The Affluence Collaborative, 72% מבעלי ההכנסה הגבוהה משתמשים בפייסבוק, והם משתמשים יותר ויותר גם בטוויטר.
מודלים עסקיים חדשים
כוח חשוב בתעשיה הוא התיירות השיתופית, בראשה שכירות דירות נופש כגון באתר Airbnb.com. מודל זה מאפשר לצרכנים לחקור יעדים חדשים באופן חסכוני יותר, וזאת, שוב, תודות לטכנולוגיית המדיה החברתית ולאורח החיים הנובע ממנה, המאפשרים לחצות גבולות גיאוגרפיים. תעשיית המלונות יכולה ללמוד מעליית שכירות דירות הנופש על צרכים של תיירים שנותרו ללא מענה, כגון חיפוש חלל גדול ונוח יותר (בין היתר למשפחות), או חיפוש חוייה יחודית, גם אם היא באה על חשבון הקונסיסטנטיות שהמלונות מצטיינים בה בד"כ. העברת השליטה בתהליך לצרכן עומדת גם בבסיס אתרי המכרז-ההפוך, שהפכו לבולטים יותר במהלך העשור האחרון ככל שהצרכנים מתעדפים את התמורה הגבוהה לכסף.
שיווק באמצעות תוכן
רוב הצרכנים רואים ברשת כמקור למחקר ותכנון בנוגע לטיול – אך היא משמשת גם כמקור חשוב ביותר להשראה לגבי טיולים חדשים. המחקר שערכנו מעלה כי הכלים המרכזיים בהם משתמשים השחקנים על מנת לספק השראה לצרכנים, הם מדיה חברתית ושיווק באמצעות הדוא"ל. רוב הפלטפורמות החברתיות משמשות על מנת לעודד את הצרכנים לשקול הזמנת חופשה, או לבקר באתרים. עם זאת, השחקנים המובילים ממנפים את הנוכחות במדיה החברתית ואת הבלוגים שלהם, על מנת לספק תוכן עשיר שימשוך את הצרכנים, ישמור על רמת העניין שלהם ויגרום להם לשוב לאתר. אסטרטגיית השיווק באמצעות תוכן מסייעת למצב את האתר כיועץ לאורח חיים, וכדי שאסטרטגיה כזו תצליח האתר חייב להגדיר באופן ברור את הערכים, הצעת הערך שלו ובעיקר את קהל היעד שלו. רק הגדרה כזו תאפשר לאתר להציע תוכן רלוונטי וערך מוסף לצרכנים, שיהפוך את חיי הצרכן לקצת יותר קלים, שיספק פתרונות לבעיה בפניה ניצב הצרכן, או שיספק לצרכן תוכן שהוא Shareable לרשת החברתית שלו. טרנד בולט בהקשר זה הוא תוכן בוידאו, אשר צרכנים נוטים לצרוך בעת שהם מתכננים טיול, על פי מחקר של Google Think 2013.
בניית נאמנות
שיטה נוספת להנעת הצרכנים לביקור חוזר באתר היא מועדוני לקוחות. שיטה זו, אשר שימשה בעבר בעיקר את בתי המלון וחברות הטיסה / השכרת הרכב כדי למנוע את המעבר ל-OTAs, משמשת כיום גם את אתרי ההזמנות. מועדוני הלקוחות מציעים בד"כ גם תמריצים להפניית חברים לאתר, והם מוצגים באופן בולט באתרים (מחקר חדש של Google Think חושף מידע מעניין על התפקיד שמשחקים מועדוני הלקוחות במסגרת הזמנת הטיולים על ידי הצרכנים.
חדשנות פתוחה ויצירה משותפת
אם כבר הצרכנים נמצאים אונליין – בתי המלון ואתרי ההזמנות מעוניינים לקבל מהם תובנות לגבי המוצרים, השירותים והפתרונות שיהיו הכי חדשניים ואפקטיביים מבחינתם. חלק מהשחקנים בתעשיה אף הקימו פלטפורמה נפרדת ומיוחדת עבור החדשנות הפתוחה, במסגרתה מוזמנים הצרכנים לשתף את הרעיונות שלהם ואת הפידבקים שלהם, ובכך הם תומכים בפיתוח פתרונות עתידיים משביעי רצון עבורם.
צרכן אחד, צרכים שונים
עובדה מעניינת העולה ממחקר גוגל הנ"ל, היא שעולמות נסיעות העסקים וטיולי הפנאי מתערבבים: 57% מהנוסעים העסקיים מתכננים להאריך נסיעה עסקית על מנת לכלול זמן פנאי, ו-43% מהנוסעים העסקיים שוקלים, או מתכננים, שימוש בדירות שכורות peer-to-peer. המסקנה היא שאתרי הזמנות צריכים לתת מענה על מניעי קניה שונים של אותו מטייל, באותו טיול.
לסיכום:
בין אם המדובר ב-OTA, במנוע metasearch, באתר של בית מלון או בכל סוג אחר של שחקן – צרכני הנסיעות מחפשים ניידות, גמישות וגישה נוחה וקלה בזמן אמת למידע. הם דורשים חוייה מותאמת אישית, כלים מתקדמים, מעבר שקוף בין מכשירים, נוחות, תגמול על נאמנותם, וביקורות אותנטיות. הם רוצים השראה, עידוד, ויותר מכל, העצמה.
אין תגובות למאמר
כתוב תגובה