חמישה טיפים לקידום אפליקציות (ASO) בחנות האפליקציות

אוגוסט 10, 2021 מיכאלה ליקה בטלר

בעזרת אופטימיזציה של אפליקציות App Store Optimization  (ASO), ניתן למקסם את חשיפת האפליקציה, מספר ההורדות ובסופו של דבר את המכירות. מומלץ מאוד שתבצעו אופטימיזציה לאפליקציה מכיוון שהמתחרים שלכם כבר עושים זאת - וישנה לא מעט תחרות.

לפי אתר Statista, ברבעון הראשון של 2021 היו 2.22 מיליון אפליקציות מותאמות iOS בחנות האפליקציות של אפל ו- 3.48 מיליון אפליקציות לאנדרואיד בחנות האפליקציות Google Play. כמובן ש- Google Play הוא הפופולרי ביותר, אך כדאי לוודא שהאפליקציה שלכם תהיה זמינה לשתי הפלטפורמות כדי להרחיב את טווח החשיפה שלכם למשתמשי סמארטפונים גם של Android וגם של  iOS .

מה זה אופטימיזציה לחנות אפליקציות (ASO)?

אופטימיזציה לחנות אפליקציות (ASO) - המכונה לעיתים Mobile App SEO

App Store Marketing או App Store SEO - משפרת את נראות האפליקציה כאשר משתמשים מחפשים או גולשים בחנות האפליקציות. ASO חיוני לשיפור שיעורי הקליקים על האפליקציה (CTR) ומספר ההורדות - שבמקרה זה הוא למעשה אחוזי המרה.

נתונים מה-App Store של אפל מראים שכ -70% מהגולשים משתמשים בחיפוש כדי למצוא אפליקציות מסוימות, כאשר 65% מהחיפושים הללו מביאים להורדת האפליקציה. כדי לחפש ב-App Store, אנשים משתמשים במילות מפתח שונות, בערך כמו שמשתמשים במנוע חיפוש רגיל (גוגל, בינג וכו'). כלומר שישנם מספר קווי דמיון בין ASO ל- SEO, אך גם הבדלים.

ASO מתייחס לאופטימיזציה לאפליקציות לחיפוש בחנות אפליקציות, בעוד SEO עוסק באופטימיזציה של אתרים לדירוג טוב במנועי חיפוש. שתי האסטרטגיות עוסקות בחשיפה, נראות ובהגדלת שיעור הקליקים ושיפור יחס ההמרה.

אלה  ההבדלים העיקריים בין שתי השיטות:

  • ASO מבצע אופטימיזציה למנועי חיפוש ב- Apple App Store וב- Google Play Store. לעומת זאת, SEO מבצע אופטימיזציה לחיפוש בגוגל, בינג, יאהו וכו'.
  • ASO פירושו ביצוע אופטימיזציה של שם היישום, תיאורו בחנות האפליקציות ומילות המפתח עבור iOS. קידום אתרים בדף עוסק בתגי כותרת, H1, H2, צפיפות מילות מפתח ומהירות עמוד.
  • המטרה הסופית של ASO היא להגדיל את מספר ההורדות. מטרת ה-SEO היא להגדיל את היקף התנועה לאתר ואת החזר ההשקעה ROI.

חשוב לבצע אופטימיזציה לאפליקציות לחיפוש מכיוון שדירוג האפליקציה ישפיע על מספר ההורדות. אם אפליקציה לא מדורגת בין עשרת הראשונים, אי אפשר לצפות להורדות רבות.

באמצעות ASO ניתן להגדיל את החשיפה לאפליקציה על ידי הגעה למשתמשים פוטנציאלים באופן אורגני מבלי להשקיע בקידום ממומן.

ASO עבור Google Play לעומת App Store

Google Play ו-App Store הן שתי חנויות האפליקציות המובילות שמשתמשים בוחרים בעת חיפוש אפליקציות. משתמשי אנדרואיד מחפשים אפליקציות ב- Google Play, בעוד App Store מיועד לאפליקציות שעובדות במכשירי iOS. למרות שלשתי החנויות יש אותה מטרה - להגיע לצרכנים - הן בנויות אחרת ולכן דורשות טכניקות ASO שונות.

5 טיפים של ASO ל- Google Play

גורמי הדירוג של Google Play כוללים את כותרת האפליקציה, תיאור קצר, תיאור ארוך, רכישות מתוך האפליקציה, דירוגים וביקורות, עדכונים, מספר הורדות ומעורבות.

כדי למטב את האפליקציה שלכם ל- Google Play, יש לעבוד בערך כמו שמבצעים SEO עבור אתר/דף אינטרנט.

  1. בצעו אופטימיזציה של כותרת האפליקציה: ישנה מגבלה של 50 תווים. באופן אידיאלי הכותרת תהיה מורכבת משם האפליקציה וביטוי המפתח החשוב ביותר שלה.
  2. מיטוב התיאורים הקצרים והארוכים. לתיאור הקצר יש מגבלה של 80 תווים ב- Google Play. לכן, הוא צריך להיות מעניין ורלוונטי. לפעמים כדאי לכלול כאן גם מילות מפתח, אך יש גם התיאור הארוך המורכב מ- 4,000 תווים כדי להוסיף מילות מפתח באופן טבעי. הימנע משימוש יתר במילות מפתח: השתמשו בביטוי המפתח הראשי כמה פעמים, ואז הוסיפו מונחים קשורים ומילים נרדפות. כתיבת תיאור עשיר במילות מפתח עבור האפליקציה שלכם היא קריטית, מכיוון ש- Google Play אינו מציע שדה נפרד למילות מפתח.
  3. הקפידו להגיב לחוות דעת. דירוגים וחוות דעת הם גורמי דירוג עקיפים - אינכם יכול לשלוט על מה המשתמשים יחשבו על האפליקציה שלכם וכיצד יבטאו זאת בחוות הדעת. לכן קודם כל, עליכם לעמוד בציפיות שלהם, להציע אפליקציה שמתפקדת היטב, שימושית ונותנת מענה לצרכים של קהל היעד שלכם. לאחר מכן, חשוב להגיב לכל חוות דעת. גם כדי לתת. למשתמשים שירות ומענה וגם כיוון ש-Google Play סורק ביקורות על מילות מפתח, ולכן כדאי להגיב לביקורות באמצעות מילות המפתח הרלוונטיות.
  4. וודאו שהאפליקציה שלכם רלוונטית. עדכנו את האפליקציה לעתים קרובות והניעו משתמשים להוריד על ידי הדגשת היתרונות שלה, התכונות החדשות והוספת תמריצי שימוש. השימוש הוא גורם דירוג עבור Google Play: אם אפליקציה מותקנת במכשיר, אך לא פותחים אותה, האלגוריתם מפרש זאת כסימן לחוסר רלוונטיות ואיכות ירודה.
  1. וודאו שישנה אסטרטגיית backlink עקבית. כמו ב-SEO, גם כשמבצעים ASO קישורים נכנסים הם יתרון ולכן צריך להקפיד שיהיו כמה שיותר קישורים נכנסים איכותיים מאתרים אחרים. נסו למצוא בלוגים ואתרים ספציפיים לקישור. קישורים נכנסים מגבירים את התנועה לאפליקציה שלכם, ונחשבים כאות עניין ורלוונטיות של המשתמשים עבור Google Play.

5 טיפים של ASO עבור Apple App Store

שיפור דירוג האפליקציה שלכם ב- App Store כרוך בקיומה של אסטרטגיית ASO ברורה ועקבית. גורמי הדירוג העיקריים ב- App Store כוללים את שם האפליקציה, כתובת ה- URL של האפליקציה, כותרת האפליקציה, מילות מפתח, רכישות מתוך האפליקציה, דירוגים וביקורות, עדכונים, הורדות ומעורבות (כלומר עבודה עם האפליקציה).

להלן חמישה טיפים חיוניים של ASO ל- App Store:

  1. אופטימיזציה של שם האפליקציה: ישנה מגבלה של 30 תווים לשם ולמילת המפתח החיונית. לכן יש להשתמש בהם בחכמה. זהו גורם הדירוג המשמעותי ביותר ב- App Store.
  2. מטבו את כותרת המשנה: תוכלו להוסיף מילות מפתח אחרות בכותרת האפליקציה, אך הקפידו לשלב אותן כשהן זורמות באופן טבעי בטקסט קליט ומעניין. גם כותרת המשנה מוגבלת ל-30 תווים. מכיוון שהיא משפיעה על דירוגי מילות המפתח, הוספת מילות מפתח אחרות כאן, מבלי לחזור על מילת המפתח בה השתמשתם בשם האפליקציה, היא האסטרטגיה הנכונה.
  3. הוסיפו את מילות המפתח הרלוונטיות בשדה מילות המפתח: Apple מאפשרת 100 תווים עבור שדה מילות מפתח. בחרו בקפידה את מילות המפתח שלכם. מומלץ להשתמש בכלי מילות מפתח כמו The Tool by App Radar לצורך מחקר מילות מפתח ומעקב אחרי התקנות, דירוג מילות מפתח של אפליקציות מתחרות ב- iOS / Android, דירוג משתמשים, אחוזי המרה, הכנסות ועוד. יש רק 100 תווים עבור מילות מפתח, לכן מומלץ שלא לכלול את מילות המפתח בצורות רבים אם כבר יש צורת יחיד וכן להפריד בין מילות המפתח בפסיק מבלי להשתמש ברווחים.
  4. מיטוב טקסט הקידום. טקסט הקידום, המורכב מ-170 תווים, נמצא מעל התיאור הארוך, הבנוי מ-4000 תווים. ואמנם הוא אינו משפיע ישירות על דירוג האפליקציה, אבל הוא בהחלט יכול להשפיע על אחוזי ההמרה. כתבו טקסט מעניין ורלוונטי, המדגיש את התכונות העיקריות של האפליקציה ואת הערך שלה עבור המשתמשים. אל תשכחו שיש לכם את התיאור הארוך כדי להתמקד בפרטים אחרים.
  5. השתמשו בתצוגות מקדימות וצילומי מסך מתוך האפליקציה כדי להגדיל את ההמרות. אלמנטים אלו אמנם לא משפיעים ישירות על הדירוג, אך מומלץ מאוד להשתמש בתצוגות מקדימות בווידאו ובצילומי מסך כדי להראות ללקוחות את היתרונות הבולטים ביותר של האפליקציה שלכם וכל דבר אחר רלוונטי (מבצעים מיוחדים, תמריצים בתוך האפליקציה) כדי לגרום למשתמשים להוריד ולהשתמש באפליקציה.

מיטוב האייקונים של האפליקציה

אייקונים חשובים הן עבור Google Play והן עבור App Store. עם זאת, לשם עקביות, העיצוב והנראות אמורים להיות זהים לשתי החנויות. השימוש באייקונים שונים עבור iOS ו-Android עשוי לבלבל את המשתמשים ולהשפיע לרעה על מיתוג האפליקציה.

קחו בחשבון שאייקונים הם האלמנטים הראשונים שמשתמשים רואים בחיפוש. לכן, צרו אייקון ייחודי, מוכר ומושך את העין. הפכו אותו לסקלבילי (מדרגי) וודאו שהוא יהיה ברור וניתן לזיהוי על כל רקע.

לוקליזציה של אפליקציות

הכוונה בלוקליזציה, היא הצגת האפליקציה למגוון קהלים, שעשויים להיות שונים בשפה, בתרבות ובהרגלי וההתנהגות. לדוגמה, כאשר ממקדים למדינה חדשה, ייתכן ותרגום פשוט של כותרת האפליקציה ותיאורה לא יספיק. במקום זאת, יהיה עליכם לספק סרטונים וצילומי מסך בשפה זו ולהתאים את התיאור לתרבות הספציפית של אותה מדינה. בכל פעם שאתם פותחים את האפליקציה שלכם למדינה אחרת, אל תשכחו ASO - התהליך זהה, אבל לא מספיק רק לתרגם את הנתונים היבשים. התאימו ביטויי חיפוש לשאילתות חיפוש מקומיות וכתבו טקסטים העוקבים אחר הניואנסים הלשוניים של המדינה אליה אתם מכוונים.

לסיכום, מומלץ ביותר לבצע ASO, שכן ללא אופטימיזציה לחנות אפליקציות, לא תצליחו להגיע למשתמשים פוטנציאליים ואיכותיים, ומספר ההורדות האורגניות לאפליקציה שלכם יהיה נמוך משמעותית. בנוסף, ASO עולה פחות מפרסום ומספק תוצאות לטווח הארוך שרק ישפרו את כלל התוצאות.