העתיד של תעשיית חללי העבודה הגמישים - היברידי זה כאן!

מרץ 30, 2023 מיכאלה ליקה בטלר

בין אם נרצה ובין אם לא, למגיפת הקורונה העולמית היתה, יש ותהיה השפעה רבה על על עתיד תעשיית חללי העבודה הגמישים. לאחר שעבדו מהבית במהלך תקופות הסגר הארוכות, עובדים בכל רחבי העולם קיבלו פרספקטיבה חדשה על סוגיית גמישות שעות העבודה שלכם ועל המקום והחלל ממנו הם עובדים.

הדו"ח של אדובי לשנת 2021, The Future of Time, מדגיש כי 63% מהחברות שנמצאות בצמיחה עסקית גבוהה, מאמצות מודל עבודה הנשען על "פרודוקטיביות בכל מקום" (productivity anywhere), בעוד 51% מהעובדים בארגונים מצפים מהמעסיקים שלהם לגמישות מלאה בשעות העבודה שלהם.

גמישות בשעות העבודה - Statista

גמישות שעות העבודה. מתוך: statista

מגמת חללי העבודה המשותפים אינה אפילו בת שני עשורים, אך היא מתיימרת להפוך לתופעה כלל עולמית בשל היתרונות המכריעים שלה, הן עבור מעסיקים והן עבור עובדים:

  • עבודה גמישה ומרחוק יכולה לחסוך למעסיקים מיליארדי דולרים בעלויות, כשעל פי דו"ח שנערך לאחרונה ב-Global Workplace Analytics וב-Design Public Group (DPG), מדובר על כ-500 מיליארד דולר בשנה
  • השכרת חללי עבודה משותפים מכסה גם שירותים וציוד נוסף, לרבות ריהוט משרדי, גישה לאינטרנט באמצעות Wi-Fi, חומרה, תוכנה וכו'
  • עסקים יכולים לבחור להגדיל או להקטין את שטחי המשרד בהתאם לצרכים המשתנים שלהם
  • עבודה מרחוק מגבירה את הפרודוקטיביות על ידי הפחתת שימוש באנרגיה כמו זו הנובעת מנסיעות יומיות ממושכות
  • מעסיקים יכולים להפחית את עלויות הנדל"ן שלהם ולחסוך 2K דולר לכל עובד מרחוק העובד חצי משרה בשנה
  • עבודה מרחוק עשויה להפחית היעדרויות ממחלות, ניתוחים, הורות, פגישות אישיות או משפחתיות וכו'
  • במהלך מגיפת הקורונה, עבודה מרחוק הבטיחה לארגונים רבים המשכיות עסקית. בנוסף, עבודה גמישה תבטיח המשכיות עסקית במהלך אירועים ואסונות אחרים בעתיד, אם יקרו חלילה
  • 82% מהעובדים מהבית במהלך מגיפת הקורונה היו רוצים להמשיך לעשות זאת לפחות פעם בשבוע, גם כשמגיפה כבר אולי מאחורינו
  • 72% מהעובדים יעדיפו גישה היברידית, דהיינו שילוב בין עבודה מרחוק ולעבודה משרדית,. (Slack)
  • 65% מהמנהיגים העסקיים מציינים את הגמישות בעבודה ובלוחות הזמנים כגורם קריטי המוביל לחוויית עובד אידיאלית

בשל כל אלו נראה כי עתיד עולם העבודה הולך לכיוון היברידי משמעותי: שילוב של עבודה מרחוק, חללי עבודה משותפים ושעות עבודה גמישות שיאפשרו למעסיקים ולעובדים להגיע לאיזון טוב יותר בין חיים/עבודה

עתיד העבודה הוא היברידי

עבודה היברידית זה העתיד. מתוך Slack

"עסקים בכל מקום חייבים לתת עדיפות רבה יותר לשיפור חוויות העובדים, אשר בתורם יתגמלו אותם בפרודוקטיביות גבוהה יותר, שיתוף פעולה פורה יותר ותוצאות טובות יותר עבור הלקוחות", כך אומר ליאון גילברט, סגן נשיא בכיר ומנהל כללי ב-Digital Workplace Services, Unisys.

לאור הנתונים הללו, אנו יכולים לצפות שתעשיית חללי העבודה הגמישים תצמח בהתמדה. Statista צופה 41,975 חללי עבודה משותפים ברחבי העולם עד סוף 2024, עם כחמישה מיליון עובדים בסידורי עבודה גמישים.
יתרה מכך, לפי Research and Markets, שוק חללי העבודה המשותפים העולמי צפוי לגדול מ-8.14 מיליארד דולר ב-2021 ל-13.03 מיליארד דולר ב-2025, בשיעור צמיחה שנתי ממוצע של 12%.

המאמר של The End of the Beginning מדגיש פרט משמעותי נוסף בנוגע לעתיד תעשיית חללי העבודה: 86% מבעלי העסקים רואים בשטחי משרדים גמישים מרכיב קריטי באסטרטגיות הנדל"ן העתידיות שלהם.

לפי CBRE, "מגיפת הקורונה האיצה מגמות רבות, בהן טרנספורמציה של דפוסי העבודה המוכרים. בכלל זה החלו לצוץ ביתר שאת ציפיות של בחירה חופשית, ניידות ואוטונומיה, המתארות את סגנון העבודה העתידי. שטחי משרדים גמישים אמורים למלא תפקיד משמעותי באבולוציה זו, מכיוון שהם מאפשרים לבעלי ארגונים לאזן טוב יותר בין היצע וביקוש בעתיד"

בהקשר של סביבת עבודה גמישה, השחקנים המרכזיים הגלובליים הם בין היתר WeWork, Mix Pace, UCOMMUNE, Krspace, SimplyWork, Regus ו-Impact Hub. אלה מציעים מגוון רחב של חללים, החל ממשרדים וירטואליים ועד מתקני ישיבות, חללי עבודה משותפים, משרדי יום ומרכזי עסקים. הם גם מתמקדים בפיתוחים טכניים כדי לשמור על יתרון תחרותי תוך שיפור השירותים ושביעות רצון הלקוחות. עם זאת, הם לא השחקנים היחידים.

ספקים קטנים יותר של חללי עבודה גמישים נוטים לתת מענה לדרישות הלקוחות באמצעות פתרונות עסקיים מותאמים המתמקדים גם ברווחת העובדים, רגשותיהם ומצבם הנפשי, כמו גם בטכנולוגיה חדשנית ותנאי עבודה נוחים ופרודוקטיביים יותר.
עם זאת, מציאת ספק שנותן מענה לכל צרכי המעסיק והעובד יכול להיות לא פעם מאתגרת למדי. מי שמתמודדת היטב עם האתגר הזה היא פלטפורמת  Book a Space המחברת בין בעלי נכסים לאנשים המחפשים חללי עבודה משותפים, משרדים, חדרי ישיבות וחללי עבודה היברידיים או אלטרנטיביים. באמצעות הפלטפורמה, מלונות וספקים אחרים יכולים להציע מגוון רחב של חללים בסגנונות שונים וכל זאת במחיר סביר ובהתאמה אופטימלית לצרכים הספציפיים של השוכר.

אך Book a Space אינה מספקת רק ברישום נכסים מתאימים לעבודה משותפת במסד נתונים, אלא מציעה אפשרויות הזמנה גמישות (לפי שעה, יום או טווח ארוך יותר) והופכת את תהליך ההזמנה לפשוט ונוח, בדומה להזמנת חדר במלון.

שילוב של חללי עבודה משותפים עם עבודה מרחוק או עבודה מהבית בפורמט היברידי יעצב את משרדי העתיד. גמישות תבטיח חיסכון למעסיקים, איזון מבורך בין עבודה לחיים עצמם, פרודוקטיביות, תחושה משוחררת יותר ונטולת מתחים וחרדות, ובאופן כללי, הגברת שביעות רצון העובדים.
יתרונות אלו, לצד כושר הסתגלות, פרקטיות ויצירת נטוורקינג פורה, ימשיכו להניע את העתיד של תעשיית חללי העבודה הגמישים.אינדקס ניסיון עובדים מרחוקחווית עבודה מרחוק. מתוך: Slack