עמוד זה אינו עומד בדרישות לדרוג נגישות AAA בשל שילוב רכיב החורג מדרישות תקן הנגישות WCAG 2.0.
האתר כולו תוכנן ונבנה לעמוד בדרוג נגישות AAA, וכל התאמות הנגישות שקיימות ביתר עמודי האתר קיימות גם בעמוד זה. עם זאת, בעמוד זה קיימת מצגת המוצגת בחלון שאינו עומד בתקן. רכיב זה מגיע מאתר חיצוני ואינו בשליטתנו.
על מנת לנסות ולתת מענה לאי תאימות חלקית זו של העמוד, הוספנו לעמוד גרסה נגישה של התוכן. כל התוכן המוצג במצגת, מוגש בצורה נגישה גם כתמליל (גרסה כתובה), אליו ניתן לגשת דרך הכפתור "לגרסא נגישה של תוכן המצגת" שנמצא ישירות מעל למצגת.
במידה ונתקלתם בבעיות נוספות בעמוד, נודה לכם אם תצרו עמנו קשר ותעדכנו אותנו בבעיה דרך טופס הפנייה שבקישור זה, על מנת שנוכל לשפר את השרות לגולשינו.
תעשיית השירותים הפיננסים מנצלת את הטכנולוגיות והערוצים החדשים העומדים לרשותה, על מנת להפוך ליעילה, אמינה, נוחה יותר ובעיקר – פשוטה יותר.
תוכן מצגת למאמר בנושא: טרנדים ומגמות מבוססי דיגיטל בשוק השירותים הפיננסים: בנקאות, ביטוח, השקעות, הלוואות וכרטיסי אשראי
עמוד מספר 1 במצגת
טרנדים ומגמות מבוססי דיגיטל בשוק השירותים הפיננסים
חמוטל שיבר | יוני, 2014
בחלק העליון של העמוד קיים איור של של דמות גיבור עם ארגז כלים בצבע צהוב ועם לוגו על החזה. ברקע של הדמות יש שלושה עננים לבנים על רקע סגול בהיר, איור בגוונים סגולים- אפורים ולבנים בדומה ללוגו "כרמלון". בכל עמודי המצגת – בחלק הימני התחתון, מופיע לוגו (Carmelon Digital Marketing)
עמוד מספר 2 במצגת
הקדמה – על רקע סגול
מטרת מצגת זו הנה לסקור את המגמות המרכזיות בעולם השירותים הפיננסיים:
מתחת לשורה הנ"ל מופיעים שלושה עיגולים משיקים זה לזה בצבעי סגול בהיר. נקודות ההשקה בין המעגלים צבועים בסגול כהה מעט יותר. בתוך העיגול הימני כתוב "בנקים וחברות השקעות", בעיגול האמצעי כתוב "חברות ביטוח" ובעיגול השמאלי כתוב "כרטיסי אשראי וכלי תשלום". מתחת לשלושת העיגולים מופיעים הסעיפים הבאים:
הסקירה מתמקדת באירופה ובצפון אמריקה. לצורך הסקירה, בחנו מקורות מהתעשייה מחקרי שוק, וכן את האסטרטגיה והנכסים הדיגיטליים של חברות בולטות בסקטורים הנ"ל.
הנושאים המרכזיים בהם עוסקת הסקירה הנם:
מגמות וחדשנות בשוק בכל הנוגע לכלים דיגיטליים, פתרונות אונליין / מובייל, וחדשנות בשירות עצמי
פעילות מתחרים בשוק הדיגיטלי
עמוד מספר 3 במצגת
מגמות צרכנים | אימוץ הטכנולוגיה – על רקע סגול
העלייה בשיעור אימוץ טכנולוגיית האונליין והמובייל, מספקת לצרכנים דרכי גישה חדשות לשירותים פיננסיים.
בין הערוצים החדשים ניתן למנות את אתרי הבית של המתחרים, את המדיה החברתית, אפליקציות סלולריות ועוד.
בנקים, חברות אשראי וחברות ביטוח משתמשים בערוצים הדיגיטליים למגוון מטרות, בהן שיווק ומכירות, שירות צרכנים וניהול קשרי לקוחות. חברות אלה מאמצות אסטרטגיה חוצת-ערוצים (omni-channel), במטרה לענות על אופי הצריכה של הצרכנים, העוברים תדיר בין מסכים ומכשירים.
במקביל, בתעשייה צומחים שחקנים חדשים המגיעים על תקן שחקני דיגיטל בלבד, בין אם אונליין או מובייל.
עמוד מספר 4 במצגת
דיגיטל כמנוע צמיחה – על רקע סגול
מותגי השירותים הפיננסיים צריכים לענות על הצרכים הבאים, במטרה למשוך לקוחות חדשים ולמכור שירותים חדשים ללקוחות קיימים:
בניית אמון צרכנים באמצעות – קשר אישי (ניצול הפלטפורמות החברתיות), בעלות על זירות תוכן / מומחיות (שימוש בבלוגים, אתרים ייעודיים וכו'), ופנייה לנישות.
הצעת נוחות – פתרונות מותאמי זמן ומקום (ניצול יכולות הטלפונים הניידים), שירות עצמי (ניצול יכולת הנייד, האונליין והטבלט)
התאמה עצמית – כלי אונליין ומובייל ניתנים להתאמה, הצגה מותאמת מכשיר (כגון עבור הטבלטים)
הצעת פשטות – התעשייה נתפסת כמורכבת ומבלבלת. הערוצים הדיגיטליים מאפשרים ליישם אסטרטגיות חדשות כגון משחוק (גיימיפיקיישן) וכלי ניתוח פשוטים.
מתחת לתיאור הצרכים הללו, מופיע מקור הנתונים על רקע סגול בהיר: על פי מחקר של Timetric, דצמבר 2013, תעשיית השירותים הפיננסיים העולמית הוציאה ב-2012 95.7$ מיליארד על פרסום דיגיטלי, לעומת 53.7$ מיליארד ב-2008, שיעור CAGR של 15.2%. היקף ההוצאה צפוי להכפיל עצמו כמעט בין 2012 ל-2017 ולעמוד על 168.4$ מיליארד בין 2013 ל-2017.
עמוד מספר 5 במצגת
טרנדים במובייל – על רקע סגול
בחציו הימני העליון של העמוד, על רקע סגול בהיר, מופיע הכיתוב הבא:
האתגר המרכזי בשירותים במובייל הוא הבטחת פשטות, למרות מורכבות השירותים.
מתחת לשורה זו, מופיע הכיתוב: אפליקציית הטבלט של Citybank מחליפה פעולות מורכבות, בגרפים אינטראקטיביים המנצלים את יכולות המכשיר. מתחת לשורה זו מופיע צילום מסך מתוך אפליקציית הטבלט של Citybank. בחציו השמאלי של העמוד מופיע המשפט הבא:
לפי מחקר של Adobe (נובמבר, 2013), אפליקציות פיננסיות למובייל תופסות את המקום הראשון בתדירות השימוש.
מתחת לשורה זו מופיע גרף ברקע אפור כהה תחת הכותרת "Use Frequency per Month". מתחת לכותרת מופיע שם החברה שערכה את המחקר (Adobe Digital Index), ומתחת לכל אלו נמצא הגרף עצמו. על הגרף מתוחות חמש שורות מלבניות בצבע שונה המייצגות מדד אחד מהמדדים שנסקרו: Financial – כתום, – Media אפור,- Retail צהוב, B2B – כחול, Travel – ירוק. להלן נתוני הגרף:Financial – 9.2%, Media – 6.9%, Retail – 5.8%, B2B – 6/5%, Travel – 5.6%
עמוד מספר 6 במצגת
טרנדים במובייל – על רקע סגול
העמוד נפתח בשתי פסקאות:
למעלה משליש מלקוחות הבנקים הגדולים בארה"ב משתמשים כיום בשירותי בנק בנייד. 43% מתוכם הנם בגילאי 18-29.
לפי מחקר של Javelin strategy & Research, כמחצית מ-25 המוסדות הפיננסיים המובילים בארה"ב מציעים כיום שירותים מתקדמים, הכוללים העברת כסף בין אנשים והפקדות מרחוק בנייד.
בצד השמאלי של העמוד מופיע גרף בגווני כתום ואפור תחת כותרת בשחור:Mobile apps are leading the way for digital banking. מתחת לכותרת זו מופיעה שאלת סקר: which of the following product and service enhancements do you consider most relevant?. המדדים שמופיעים בגרף הנם באחוזים. בגרף מוצג המספר ע"י שורה מלבנית מלבן כתומה (למספר העונים הגדול ביותר) ושורה מלבנית אפורה (למספר העונים הקטן יותר). ככל שהשורה ארוכה יותר, כך אחוז העונים לתשובה זו גדול יותר. התשובות לסקר הנן:
Mobile app suite – 93% Electronic wallet solution – 69% Personal finance tool – 66% Video chat function – 28% Crowdfunding – 17% Person-to-person payment – 10% Social investing – 3% Gamification – 3% Other – 3%
בצידו הימני של הגרף, מופיעים שני גרפים נוספים המספקים עוד נתונים על הנושא: הגרף העליון נושא את הכותרת: E-wallet solutions are still in an early stage . חץ בצבע כתום בהיר נמתח בינו לבין התשובה Electronic wallet solution שניתנה בסקר הראשון, כמקשר לנושא הארנק האלקטרוני. לפי גרף זה, 27% מפתרונות הארנק האלקטרוני הושקו, 50% נמצאים בתהליכי השקה ו-23% עדיין לא בשלב התכנון. כל המדדים בגרף צבועים בצבע כתום. מתחת לגרף זה נמצא גרף נוסף תחת הכותרת "Personal financial management tools only have basic functionality. חץ בצבע כתום בהיר נמתח בינו לבין התשובה Personal finance tool, שניתנה בסקר הראשון, כמקשר לנושא כלים פיננסיים אישיים. לפי גרף זה 100% מהם מספקים סיווג הוצאות אוטומטי, 14% מספקים השוואה בין עמיתים, 0% מעניקים המלצות אוטומטיות על מוצרים, ו-5% מספקים אפשרויות חיזוי עתידיות. בתחתית הגרף, מצד שמאל, מופיע המפשט הבא: Source: AT. Kearney and Efma global retail banking study. בתחתית העמוד, מצד שמאל, מופיע הקישור הבא: AT. Kearney, Dec. 2013
עמוד מספר 7 במצגת
מפת טרנדים – על רקע סגול
מתחת לכותרת העמוד מופיעה טבלה בגוונים של סגול-סגול בהיר, המוצגת על גבי כל העמוד. הטבלה מחולקת ל-3 כותרות עליונות מימין לשמאל: נושא, קורה עכשיו, צפוי בקרוב. להלן תוכן הטבלה:
נושא
קורה עכשיו
צפוי בקרוב
תוכן ומיקוד בצרכנים
פנייה לנישות, התאמה אישית, תכניות נאמנות, הצעות מבוססות מיקום
כלי השוואה, לוג-אין עם פרופיל מדיה חברתית, Social investing, שיווק במדיה החברתית
Social investing גם בבנקים, ביקורות צרכנים, העברת תשלומים במדיה החברתית, בנקים קהילתיים
עמוד מספר 8 במצגת
תוכן ומיקוד בצרכנים – על רקע סגול
חציו הימני של העמוד נחלק לשלוש קוביות התחומות בקו סגול דק. כל קוביה מלווה בתמונה של מכשירים ניידים שונים. הקוביה הראשונה נושאת את הכותרת "התאמה אישית" ותחתיה הסעיפים הבאים:
הצעות מבוססות מיקום, לרבות באמצעות ארנקים סלולריים
הצגה וכלים מותאמים אישית
פנייה לנישות
הקוביה השנייה נושאת את הכותרת "נאמנות" ותחתיה הסעיפים הבאים:
מועדוני לקוחות וקופונים סלולריים
נקודות ופרסים
הקוביה השלישית נושאת את הכותרת "מיקוד בצרכן" ותחתיה הסעיפים הבאים:
ניהול תוכן
משחוק (גיימיפיקיישן)
בחציו השמאלי של העמוד מופיע הכיתוב הבא:
שת"פ תוכן של Geico עם Buzzfeed
מתחת לכיתוב זה מופיע צילום מסך המדגים את שיתוף הפעולה בצד השמאלי התחתון של העמוד מופיע הכיתוב הבא:
Google Wallet מאפשר לשמור מידע ולשלם באמצעות אפליקציה סלולרית
מתחת לכיתוב זה מופיע צילום מסך מתוך אפליקציית Google Wallet
עמוד מספר 9 במצגת
מיקוד בצרכנים | תוכן וגיימיפיקיישן – על רקע סגול
סקר של IMN משנת 2012, מצא כי 75% מהמשווקים של השירותים הפיננסיים אימצו אסטרטגיות תוכן נפרדות לכל ערוץ שיווקי, במטרה לערב את הצרכנים.
בארה"ב, טרנד המשחוק בשירותים הפיננסיים עדיין בחיתוליו, אולם ברחבי העולם הקונספט כבר צומח, לפי מחקר על חדשנות ומשחוק שערכה חברת Infosys.
מתחת לשתי פסקאות אלה, מופיע הכיתוב הבא: TradeHero – משחק מניות לנייד שבו ניתן לעקוב אחר משקיעים או לצבור כסף מהעוקבים שלך. משחוק של "social investing". מתחת לשורה זו מופיעים שלושה צילומי מסך מתוך המשחק, המדגימים שלבים שונים במהלך המשחק: המסך השמאלי, נושא את הכותרת LEARN TO TRADE, ומתחתיו כתוב באנגלית: Trade against your friends and other users across the world with your virtual stock portfolio. צילום המסך האמצעי נושא את הכותרת EARN MONEY ומתחתיו כתוב באנגלית: Earna subscription fee whenever someone follows your trade feed. צילום המסך הימני נושא את הכותרת FOLLOW EXPERTS ומתחתיו כתוב באנגלית: Followers get relevant and timely trading information from top traders.
עמוד מספר 10 במצגת
יעוץ פיננסי אונליין – על רקע סגול
חציו הימני של העמוד מחולק ל-3 קוביות, המלוות כל אחת בתרשים מאויר המתאר את הכתוב. הקוביה הראשונה נושאת את הכותרת: וידאו וצ'אט אונליין, ותחתיה הסעיפים הבאים:
פונקציות צ'אט בוידאו לשירותי יעוץ (נפוצות בעיקר בארה"ב, פחות באירופה)
צ'אט וירטואלי
הקוביה האמצעית נושאת את הכותרת: השוואות וביקורות, ותחתיה הסעיפים הבאים:
המתחרים בתעשייה מתחילים לכלול ביקורות על המוצרים והשירותים שלהם באתרים, ביחוד בסקטור הביטוח.
הקוביה התחתונה נושאת את הכותרת ניהול חשבון אונליין, ותחתיה הסעיפים הבאים:
צרכנים יכולים להגיש בקשה לפתיחת חשבון בנק ושירותי ביטוח אונליין
חתימה ושימור מידע באמצעות הטלפון הנייד
בחלקו השמאלי באמצעו, מופיע הכיתוב הבא:
חברת הביטוח AVIVA חברה לאתר ביקורות בלתי תלוי על מנת לכלול ביקורות על שירותיה ומוצריה באתר.
מתחת לכיתוב זה ומעליו, מופיעים שני צילומי מסך המראים איך נראות הביקורות באתר Aviva.
עמוד מספר 11 במצגת
יעוץ פיננסי אונליין – על רקע סגול
בחלקו הימני של העמוד מופיעות הפסקאות הבאות:
מחקר של AT Kearney מעלה כי שחקני השירותים הפיננסיים מאמצים את הטרנד הדיגיטלי עם מודל יעוץ משולב. הם מציעים שקיפות רבה יותר לגבי שביעות רצון הצרכנים והמלצותיהם, דרך צ'אטים עם עמיתים, פורטלים וכלי מחקר.
בנוסף, על פי Infosys, ישנה חדירה של בנקאות בוידאו. וידאו משולב ברוב ערוצי הבנקאות ומאפשר חויית בנקאות אישית יותר, בשירותים עצמיים, בסניפים ובשיחות וידאו.
משמאל לשתי פסקאות אלו מופיע תרשים מתוך מחקר תחת הכותרת "Banks are embracing digital ways to offer advice". רקע אפור בהיר מציין פעילות online, רקע כתום מייצג פעילות offline . הנה נתוני התרשים:
תדירות
Online
offline
פעם-פעמיים בשנה בשעות 09:00-17:00
ביקור בסניף הבנק
פעם-פעמיים בשנה בשעות 17:00-20:00
שיחת ייעוץ אישי טלפונית
תדירות גבוהה, בכל שעות היום
ייעוץ וידאו
תדירות גבוהה, בכל שעות היום
צ'אט והודעות מיידיות
תדירות גבוהה, בכל שעות היום
רשתות חברתיות או המלצות מחברים
תדירות גבוהה, בכל שעות היום
המלצות מוצר אוטומטיות
תדירות גבוהה, בכל שעות היום
פורטלי השוואה באינטרנט
יומית או שבועית, בכל שעות היום
גישה לכלי מחקר אישיים
מקור המחקר: AT. Kearney analysis
עמוד מספר 12 במצגת
אתרי השוואות – על רקע סגול
בתחילת העמוד מופיעות שתי פסקאות בולטות וגדולות:
ישנה עליה באתרי אגרגציה המציעים השוואות בין שירותים פיננסיים, ובראשם שירותי ביטוח. על פי אנליסטים, השוק צפוי להמשיך ולהתפתח.
גוגל הוסיפה כלי השוואת מחירים למנוע החיפוש שלה ב-2010. השירות, Google Compare, מציע כיום השוואה בין כרטיסי אשראי, משכנתאות, הלוואות רכב, חסכונות וביטוחים.
מתחת לפסקה זו מופיע צילום מסך מתוך Google Compare, המראה איך עניין השוואת המחירים עובד בפועל. בתחתית העמוד מופיע מקור הנתונים: Ernst & Young Bringing back from the brink of extinction: a report on the UK retail motor insurance market
עמוד מספר 13 במצגת
תשלומים אונליין ובמובייל – על רקע סגול
חציו הימני של העמוד נחלק לשלוש קוביות התחומות בקו סגול בהיר. כל קוביה מלווה בתמונה של מכשירים ניידים שונים. הקוביה הראשונה נושאת את הכותרת "תשלומים קבוצתיים ו-P2P" ותחתיה הסעיפים הבאים:
העברה מיידית
מימון קבוצתי
תשלומים מאדם לאדם במדיה החברתית ובמובייל: המדיה החברתית מאפשר העברת כסף מיידית בין משפחה וחברים. האפשרות הזו עשויה להיות רלוונטית במיוחדת לדור ה-Y.
הקוביה השנייה נושאת את הכותרת "טכנולוגיה" ותחתיה הסעיפים הבאים:
NFC
Hands Free
QR Codes
הקוביה השלישית נושאת את הכותרת "פתרונות נוחים יותר" ותחתיה הסעיפים הבאים:
ארנקים וקופונים סלולריים
הפקדות ומשלוח צ'קים
בחציו השמאלי של העמוד מופיע הכיתוב הבא:
טכנולוגיית tap & go של Mastercard
מתחת לכיתוב זה מופיע צילום המדגים את יכולות הטכנולוגיה. מתחת לתמונה מופיע הכיתוב הבא:
"שירות התשלומים Popmoney של Citi: לשלם לאנשים אחרים ישירות מהחשבון, אונליין או מהנייד. ניתן להשתמש בכתובת האימייל של הנמען.
מתחת לשורה זו מופיעה תמונת אווירה של גבר ואישה האוחזים בידיהם מכשיר נייד.
עמוד מספר 14 במצגת
תשלומים במובייל – על רקע סגול
התקדמות הטכנולוגיה והאפשרות לתשלומים מאובטחים, לצד העובדה כי רגולטורים בעולם פועלים לקידום תחרות בתעשית התשלומים, מביאים לשינויים במבנה תעשיית התשלומים. הבנקים וחברות כרטיסי האשראי ממשיכים לשלוט בסגמנט, אולם הם יצטרכו להתחרות בחברות טכנולוגיה הפועלות בתחום, ובהן גוגל, אפל ופייפאל – כמו גם בשחקניות חדשניות כגון Zettle ו-Square.
על פי מחקר של Capgemini ו-RBS מ-2013, שוק התשלומים במובייל ממשיך לצמוח בעקבות הדרישה מצד אחד והחדשנות מצד שני.
השוק העולמי עמד על 256$ מיליארד ב-2012, והוא צפוי לשלש עצמו עד 2014 עם 796$ מיליארד, בין היתר עקב העליה בתשלומי peer to peer בשווקים המתפתחים.
לצד שלושת סעיפים אלו, בחציו השמאלי של העמוד, מופיע גרף על רקע בז', הנושא את הכותרת: Figure 1.7: Number of global M-Payments Transactions (Billion), 2010-2014F. הגרף מתאר את הגידול המשמעותי שחל בכמות התשלומים שנעשו אונליין בין השנים 2010 ל-2014. מצד שמאל של הגרף (Y) מופיעים מדדים של מיליארדי דולרים, מ-0-40$ בקפיצות של 10 מיליארד$. מצד התחתון של הגרף (X) – שנים : 4F2010-201. הנתונים מופיעים על גבי הגרף כריבועים בשני צבעים לכל ריבוע: ירוק המציין "Bank Provider" וכתום המציין "Bank Provider-"Non ניתן לראות שיש עלייה מתמדת בין השנים הללו, הנתונים שמופיעים לכל שנה: 2010 – 4.3$ מיליארד ל-Bank Provider, 0.3 מיליארד דולר ל-Bank Provider-Non 2011 – 6.4$ מיליארד ל-Bank Provider, 0.6 מיליארד דולר ל-Bank Provider-Non 2012 – 10$ מיליארד ל-Bank Provider, 1.1 מיליארד דולר ל-Bank Provider-Non 2013 – 15.7$ מיליארד ל-Bank Provider, 2.1 מיליארד דולר ל-Bank Provider-Non F2014 – 25.2$ מיליארד ל-Bank Provider, 3.8 מיליארד דולר ל-Bank Provider-Non לסיכום, מראה הגרף כי לפי הערכות, בשנת 2014 תשלומים במובייל יגדלו ב- 58.5% בשנה לעסקאות בסך 28.9 מיליארדים. בסוף העמוד מופיעה ההערה הבאה: Note: Chart numbers and quoted percentages may not add up due to rounding Source: Capgemini Analysis, 2013; Mobile Payments 2012, “Mobile payments set to reach £591 billion by 2015 – KPMG,” Apr 5th 2012; “Global mobile transactions predicted to be US$241 billion in 2011 growing to more than $1 Trillion by 2015,” June 2012; “Mobile Financial Services: A fading opportunity for mobile operators,” The Delta Perspective, July 2012
עמוד מספר 15 במצגת
ארנקים סלולריים – על רקע סגול
על פי מחקר Forrrester (דצמבר, 2013), ארנקים דיגיטליים צפויים לשנות את הדרך שבה הצרכנים קונים ומשלמים, וכן את תכניות הנאמנות וצבירת הקופונים. ארנקים כאלה צפויים להגביר את חויית המסחר של הלקוח ולהציע יותר ערך, נוחות ורלוונטיות.
דו"ח של Deutsche Bank מדצמבר 2012, מצביע על כך שחברות מעבירות את הארנק הסלולרי לענן על מנת לתמוך באסטרטגיות הרב-ערוציות של הקמעונאים, לייעל את תהליכי התשלום, לתמוך בתכניות נאמנות, ולגבור על בעיות הקשורות לתשלום NFC. על פי הדו"ח, טכנולוגיות מבוססות תוכנה כמו קודי QR צפויות לצמוח.
בחציו השמאלי של העמוד מופיע צילום מסך ומתחתיו הכיתוב הבא: אפליקציה של הבנק הטורקי Garanti המציעה הצעות בזמן-אמת לקונה, משותפים מסחריים שונים.
עמוד מספר 16 במצגת
שירותים במובייל | ביטוח – על רקע סגול
על פי מחקר של חברת Bain, חברות הביטוח חייבות לענות על האתגר הדיגיטלי כדי לשרוד. גם חברת Gartner סבורה שעד סוף 2015, מבטחי רכוש ותאונות שלא יציעו שירותים מקוונים או ניידים יאבדו כרבע מנתח השוק שלהם.
בצד השמאלי של העמוד מופיע צילום מסך מתוך אתר חברת Oscar. מתחת לצילום מסך זה מופיע הכיתוב הבא:
חברת ביטוח חדשה שהושקה ב-2013. החברה מציעה עיצוב ידידותי לאינטרנט ולניידים על מנת להפוך את חויית הביטוח לידידותית יותר ללקוחותיה.
עמוד מספר 17 במצגת
ריבוי ערוצים ומכשירים – על רקע סגול
חציו הימני של העמוד נחלק לשלוש קוביות התחומות בקו סגול דק. כל קוביה מלווה בתמונה המדגימה את התוכן הכתוב. הקוביה הראשונה נושאת את הכותרת "אסטרטגיה חוצת-ערוצים" ותחתיה הסעיפים הבאים:
השירותים זמינים בכל פלטפורמה והמעבר ביניהם שקוף
עירוב של אונליין/אופליין
הקוביה השנייה נושאת את הכותרת "שירות ישיר" ותחתיה הסעיפים הבאים:
ערוצים וירטואליים לשחקנים הפיזיים
הקוביה השלישית נושאת את הכותרת "Pure Play" ותחתיה הסעיפים הבאים:
שחקני מובייל/אונליין בלבד
בחציו השמאלי של העמוד מופיע צילום מסך של אתר Mint. מעליו צילום המסך מופיע הכיתוב הבא:
Mint היא כלי פיננסי לריכוז כל המידע הפיננסי של הלקוח, אונליין או בטלפון הנייד. הכלי מאפשר לנהל תקציבים ולערוך ניתוחים באופן קל ופשוט.
עמוד מספר 18 במצגת
עירוב ערוצים לעומת Pure Play – על רקע סגול
מודל הסניפים המסורתי הוחלף בגישה ערוצית אינטגרטיבית, המאפשרת ללקוחות לבצע פעולות באופן שקוף בין ערוצים שונים – למשל, התחלה של פעולה בסניף וסיומה באפליקציה בנייד.
על פי מחקר של AT Kearney, אינטגרציה בין-ערוצית מציבה אתגרי IT לבנקים. לכן, חלקם מקימים ישויות דיגיטליות נפרדות שנהנות מתהליכים מהירים יותר, מערכות משולבות וארגונים רזים יותר. בנקים דיגיטליים אלה מציעים חויית לקוח חדשה עם עיבוד מהיר יותר, נוחות וזמינות רבות יותר, נוכחות במדיה החברתית, שירותים ניידים ושימוש בתובנות צרכנים על מנת לענות על צרכי הלקוחות.
לעומתם, השחקנים הדיגיטליים Pure Play מעצבים בנק לנייד – במקום לשווק שירותים בנקאיים במכשיר הנייד.
מתחת לסעיפים אלו מופיעות שלוש תמונות של מותגי בנקים שונים, מחולקות לנושאים: בתמונה הימנית – לוגואים של בנקים המגדירים עצמם "Mobile First"', בתמונה האמצעית לוגואים של בנקים ישירים. בתמונה השמאלית – לוגואים של בנקים רב ערוציים. בתחתית העמוד מופיע הכיתוב הבא: The Financial Brand Image source:
עמוד מספר 19 במצגת
שירות עצמי – על רקע סגול
חציו הימני של העמוד נחלק לשלוש קוביות התחומות בקו סגול דק. כל קוביה מלווה בתמונה המתארת את הכתוב. הקוביה הראשונה נושאת את הכותרת "כספומט דיגיטלי" ותחתיה הסעיפים הבאים:
כספומטים המופעלים ע"י הטלפון הנייד
בנקאות בוידאו
הקוביה השנייה נושאת את הכותרת "שירותי אונליין ומובייל" ותחתיה הסעיפים הבאים:
ניתן להזמין מגוון של תזכורות מותאמות אישית, בהן תזכורת לגבי תשלום חשבון, הודעה על תשלום בזכות וכיו"ב
תשלומים מזורזים
הקוביה השלישית נושאת את הכותרת "E-Valuts" ותחתיה הסעיפים הבאים:
כספות וירטואליות מאפשרות ללקוחות לאחסן מסמכים חשובים ביותר, בפולדרים מאובטחים המסופקים ללקוחות עם החשבונות המקוונים שלהם.
חציו השמאלי מציג צילום מסך של אפליקציית Bank of America. מעל לצילום מסך זה מופיע הכיתוב הבא:
Bank of America מאפשר ללקוחות להגיש תביעות לשיפוי בגין הוצאות על בריאות, היישר מהטלפון, תוך שימוש במצלמת הטלפון להעלאת מסמכים.
עמוד מספר 20 במצגת
שירות עצמי – על רקע סגול
שקף זה מכיל 2 תמונות. תמונות אלו הנן דוגמאות לשירות עצמי באינטרנט בתחום הפיננסים והבנקאות. התמונות הנן: תמונה ממקור בשם Infosys (מופיע בצידה הימני של השקופית) וטבלה שנלקחה ממקור בשם Capgemini consulting analysis (מופיעה בצד שמאל של השקופית). מתחת לכל צילום מסך מופיע טקסט המציין את מקור התמונה ומהותה. מתחת לתמונה הימנית כתוב: Infosys- שירותים עצמיים של בנקים. מתחת לתמונה השמאלית כתוב: Capgemini- מיפוי השירותים הביטוחיים הניתנים על ידי מכשירים ניידים. תיאור התמונה הימנית:
מבנה: בתמונה זו מוצגים מגוון שירותים בנקאיים הניתנים בשרות עצמי. השרותים מחולקים מבחינה לוגית לפי ערוצי השירות. מבחינה ויזואלית, עיצוב העמוד מפריד בין ערוצי השירות בעזרת קו שחור עבה, כמו גם צבע רקע המשתנה לפי ערוץ השירות (ראו פרוט בהמשך).
תוכן (מלמעלה למטה):
כותרת: Internet / online banking. תחת הכותרת מוצגים שירותים המוצעים
בערוץ זה. מוצגים 6 שירותים, כל אחד מהם בנפרד, על רקע אדום (שם השירותים אינו קריא בצילום המסך)
כותרת: Mobile Banking. תחת הכותרת מוצגים שירותים המוצעים בערוץ זה. מוצגים 6 שירותים, כל אחד מהם על רקע כחול (שם השירותים אינו קריא בצילום המסך)
כותרת: Tablet Banking. תחת הכותרת מוצגים שירותים המוצעים בערוץ זה. מוצגים 8 שירותים, כל אחד מהם על רקע כחול (הרקע בהיר במעט מזה שבו נעשה שימוש בערוץ Mobile banking. שם השירותים אינו קריא בצילום המסך)
כותרת: Social media banking: the community banking engine. תחת הכותרת מוצגים שירותים המוצעים בערוץ זה. מוצגים 3 שירותים, כל אחד מהם על רקע סגול בהיר. הערוץ כולו צבוע בסגול כהה (שם השירותים אינו קריא בצילום המסך)
התמונה השמאלית היא טבלה הממפה את השירותים הביטוחיים הניתנים על ידי מכשירים ניידים. העמודה השמאלית מופיעה על רקע צבע בורדו, ואילו העמודה הימנית על רקע בז'. מתחת לטבלה זו מופיע שם המקור שלה: Capgemini consulting analysis להלן נתוני הטבלה:
Instant access to information:
-Products information, possibly related to thepurchase of a good (e.g. car( -Sponsoring actions -Prevention (e.g. health, alcohol, everyday life accidents, driving) -Check-list and / or short summaries for key events (e.g. move, travel, health record) -Various alerts (e.g. pollen, weather events, country risks)
Information"Mobile as amedium"
Simplification of contacts with insurers (e.g. call centres, branches)
Access to information related to specific needs:
– Partners network through location services (e.g. pharmacy, garages, care) – Preventive information, various alerts, check-list, short summaries / reminders
Access to insured personal information:
-Rights and guarantees -Certificates -Claims payment -Health record or electronic safe
Manage life insurance (e.g. monitoring of accounts and
performance, arbitration)
Report a claim directly through mobile or through a hotline
Use support services when needed
ContractManagementMobile as a clientrelationship"channel"
עמוד מספר 21 במצגת
מדיה חברתית ושיתוף – על רקע סגול
חציו הימני של העמוד נחלק לשלוש קוביות התחומות בקו סגול דק. כל קוביה מלווה בתמונה המתארות את הכתוב. הקוביה הראשונה נושאת את הכותרת "Social Investment" ותחתיה הסעיפים הבאים:
"השקעה באמצעות מדיה חברתית" מאפשרות לצרכנים לעקוב אחר משקיעים ספיציפיים. על פי תחזיות, גם בנקים יציעו שירותים כאלה בעתיד
בנק קהילתי
הקוביה השנייה נושאת את הכותרת "זהות מדיה חברתית" ותחתיה הסעיפים הבאים:
ביצוע לוג-אין באמצעות זהות מדיה חברתית, מאפשר התאמה אישית של התכנים המשתמש
עמודי הפייסבוק מאפשרים לקבל גישה ישירות לנציגים, מחוץ לשעות הפעילות הרגילות
הקוביה השלישית נושאת את הכותרת "תשלומים קבוצתיים והלוואות peer to peer" ותחתיה הסעיפים הבאים:
אפליקציות לתשלומים קבוצתיים מאפשרות איסוף כסף מקבוצת אנשים. כך ניתן לשתף הוצאות בין בני משפחה, חברים, מועדונים, קבוצות, צוותים, וכיו"ב.
הלוואות בין עמיתים מהוות תחליף להלוואות של גופים מסורתיים
בחציו השמאלי של העמוד למעלה, כתוב: Barclays השיק פלטפורמת מדיה חברתית בשם Yourbank, המעודדת את הגולשים לשתף ברעיונות לגבי שיפור הבנק ולהתנסות בכלים החדשים. מתחת לפסקה זו מופיע צילום מסך מתוך הפלטפורמה. צילום מסך נוסף מופיע בתחתית העמוד השמאלי. מעליו כתוב: American Express מאפשרת ללקוחות לחבר את הכרטיס לחשבונות מדיה חברתית על מנת לבצע רכישות באתרים.
עמוד מספר 22 במצגת
מודלים שיתופיים בשוק הפיננסי – על רקע סגול
מימון-קהל, crowdfunding, הנו פורמט חדש יחסית של מימון פרויקטים. המודל מאפשר לאנשים רבים לתרום סכומים קטנים לצורך השגת סכום כולל הדרוש למטרה מסוימת.
פלטפורמות בולטות הן Kickstarter ו-Indiegogo. במקור פותח המודל לצרכים חברתיים וקהילתיים, אולם כיום הוא משמש גם לצרכים עסקיים ומסחריים גרידא. בצד השמאלי של העמוד מופיעה טבלה בגווני כתום-לבן. כל שורות הטבלה מופיעות על רקע אפור בהיר. השורה השלישית בטבלה מופיעה על רקע כתום בהיר. מתחת לטבלה מופיע הכיתוב: המודלים הקיימים תחת "מימון קהל" כוללים תרומות, השקעות והלוואות. המוטיבציות של כל מודל שונות. להלן נתוני הטבלה:
From of contribution
From of return
Motivation of funder
Donation Crowdfunding
Donation
Intangible benefits.
Intrinsic and social motivation.
Reward Crowdfunding
donation Pre–purchase
Rewards but also intangible benefits.
Combination of intrinsic and social motivation and desire for reward
Peer-to-Peer lending
Loan
Repayment of loan with interest.
Primarily financially motivated.
Equity Crowdfunding
Investment
Return on Investment in time in the business does well. rewards also offered sometimes. intangible benefits another factor for many investors.
Combination of intrinsic, social and financial motivation.
מתחת לטבלה מופיע מקור הנתונים שלה: Y. Pierrakis and L. Collins, BANKING ON EACH OTHER Peer-to-Peer lending to business: evidence from funding circle, Nesta, 2013
עמוד מספר 23 במצגת
הלוואות Peer-to-Peer – על רקע סגול
Peer-to-Peer lendingהוא מודל הלוואות בין אנשים פרטיים באמצעות אתרים כמו Zopa, Club Lending או Prosper.
ישנה צמיחה עצומה בשוק זה בעולם בעשור האחרון, בין היתר בשל השימוש באינטרנט ובמדיה החברתית. פיתוחים הנוגעים לקביעת דירוגי האשראי של הלווים מאפשרים להתאים את שיעורי הריבית הנגבים, והשירותים הופכים לנפוצים ולאיכותיים יותר.
כיום, פרטים אף יכולים להלוות כסף לחברות באמצעות אתרים אלה. בד"כ ההלוואה מבוססת על הסכם בין הלווה והמלווה, מבלי שהאתר המתווך הוא צד לעסקה.
מתחת לסעיפים אלו מופיעה קוביה על רקע סגול בהיר עם הכיתוב: על פי crowdsourcing.org, בשנת 2012 עמד שוק ה-Crowdfunding וההלוואות p2p על 2.7 מיליארד, רובם בארה"ב. בצד השמאלי של העמוד מופיעים 5 איורים בגוונים תכולים-אפרפרים, המתארים היבטים שונים בתהליך לקיחת ההלוואה. כותרת האיורים: People who have been turned away – or turned off – by banks seek loans from other individuals through online marketplaces. להלן תיאור של כל איור:
איור מספר 1: Borrower submits online loan application for up to 35,000$: LendingClub rejects 90 percent as bad risks.
איור מספר 2: Firms assign interest rates based on credit scores and other factors, from 6.7 percent to 35 percent.
איור מספר 3: Borrower explains why he needs loan – to pay off credit cards, bolster a business or by property to build a house.
איור מספר 4: Lender-investors scan websites and choose loans to invest in. A single loan might lure hundreds of investors.
איור מספר 5: Borrower repays via bank account withdrawals over three to five years. Proceeds are deposited monthly into investor accounts.
בתחתית העמוד משמאל מופיע שם המאייר: ILLUSTRATIONS BY: OLIVER MUNDAY בתחתית העמוד מימין מופיע הכיתוב הבא: Bloomberg Markets
עמוד מספר 24 במצגת
המחקר נערך על ידי: חמוטל שיבר
מחקרי שוק ומודיעין תחרותי | SCHIEBER RESEARCH hamutal@researchci.com | http://researchci.com תודה!
בחלק העליון של העמוד קיים איור (בדומה לעמוד הראשון) של דמות גיבור עם ארגז כלים בצבע צהוב ועם לוגו על החזה. ברקע של הדמות יש שלושה עננים לבנים על רקע סגול בהיר, איור בגוונים סגולים- אפורים ולבנים בדומה ללוגו "כרמלון".
בין הערוצים החדשים בשימוש, ניתן למנות אתרי אינטרנט, פלטפורמות מדיה חברתית, אפליקציות לטלפונים חכמים ולטבלטים ועוד. חברות השירותים הפיננסים, ובהן בנקים, חברות כרטיסי אשראי וחברות ביטוח, משתמשות בערוצים אלה לכל אורך השרשרת: בשיווק, במכירות, בשירות, בתקשורת, ובניהול הקשר עם הלקוח (CRM). בנוסף, קמים צדדים שלישיים, כגון אתרי תיווך עסקאות הלוואות בין אנשים פרטיים, וכן אתרי אגרגציה המרכזים השוואות ונתונים הנוגעים לשחקנים בתעשיה, שמסייעים אף הם לשינויים החלים בתעשיה.
מחקר של AT Kearney מעלה כי שחקני השירותים הפיננסים מאמצים כבר את הטרנד הדיגיטלי עם מודל יעוץ משולב. הם מציעים שקיפות רבה יותר לגבי שביעות רצון הצרכנים והמלצותיהם, דרך צ'אטים עם עמיתים, פורטלים וכלי מחקר. הטלפונים הניידים הם הכלי הנוח והשימושי ביותר מבחינת הצרכנים, ולמעלה משליש מלקוחות הבנקים הגדולים בארה"ב משתמשים כיום בשירותי בנק בנייד. 43% מתוכם הנם בגילאי 18 – 29. כמו כן, לפי מחקר של Adobe (נובמבר, 2013), אפליקציות פיננסיות למובייל תופסות את המקום הראשון בתדירות השימוש. בנוסף, על פי Infosys, ישנה חדירה של בנקאות בוידאו. וידאו משולב ברוב ערוצי הבנקאות ומאפשר חויית בנקאות אישית יותר, בשירותים עצמיים, בסניפים ובשיחות וידאו. על פי מחקר של חברת Bain, גם חברות הביטוח חייבות לענות על האתגר הדיגיטלי כדי לשרוד. גם חברת Gartner סבורה שעד סוף 2015, מבטחי רכוש ותאונות שלא יציעו שירותים מקוונים או ניידים יאבדו כרבע מנתח השוק שלהם.
שינוי הפרדיגמה לדיגיטל מאפשרת לשחקנים בתעשיה להתגבר על חסמים תפיסתיים בשוק:
בניית אמון בקרב הצרכנים הנה אחת המטרות המרכזיות של כל מותג, וביחוד בתעשיית השירותים הפיננסיים אשר הצרכנים סקפטיים יותר לגביה.
נוחות ופשטות – הצרכנים הופכים למוטי-נוחות בכל הקשור להעדפות מותגים. מותגי שירותים פיננסיים צריכים משום כך, להתאים עצמם לרמה חדשה של אולטרה-נוחות, בתעשיה שנודעה בהיותה מסובכת ומורכבת. הן השירותים המסורתיים והן השירותים החדשים, נתפסים לעתים קרובות כמבלבלים, ומותגי השירותים הפיננסיים מתמודדים עם חסם זה בהצעת כלים ו-wizards מותאמי מכשיר וקלים לתפעול. בהקשר זה, אנו רואים טרנד של גיימיפיקיישן (משחוק), שכן שיטה זו מאפשרת למתחרים בשוק להסביר לצרכנים הצעות מורכבות (כגון חישוב פרמיית ביטוח), בקלות ובאופן נהיר וחווייתי.
התאמה אישית – לא זו בלבד שהמשתמשים יכולים להתאים אישית את האפליקציות, את מסכי החשבון ואת האלרטים שהם רוצים לקבל, אלא ביכולתם גם לקבל הצעות בזמן-אמת המבוססות על המיקום ועל היסטוריית הקניה שלהם. הם אף יכולים לקבל יעוץ בנוגע להחלטת הקניה הספציפית העומדת בפניהם.
מגמות מרכזיות בשוק השירותים הפיננסיים בזירה הדיגיטלית, כוללות:
שגשוג של תחום השירות העצמי – לקוחות יכולים להשתמש ביכולות הטלפונים החכמים כמו המצלמה, הקול והוידאו, כדי להפקיד צ'קים, לשוחח עם נציג, להגיש תביעת ביטוח, לערוך חיפוש בחשבונות שלהם ועוד. ישנה צמיחה בשיטות תשלום חדשות, בהן תשלומים לאחרים דרך אימייל / טקסט / מדיה חברתית, טכנולוגיות NFC (near-field communication) וסריקת קודי QR, וכן ארנק סלולרי שגם מאפשר ללקוחות לשמור קופונים, לעקוב אחר הוצאותיהם ולאחסן קבלות. צרכנים יכולים גם להשתמש בכספומטים מסוימים באמצעות הטלפון הנייד שלהם.
השחקנים המסורתיים משלבים בין ערוצים – ומתמודדים עם שחקני Pure Play. השחקנים המסורתיים, ששיחקו במקור בעולם הפיזי, כבר עברו שינוי מהצעת גישה ישירה לערוצים כגון טלפון ואתרי אינטרנט, לכדי הצעת גישה בין-ערוצית המחקה את התנהגות הצרכנים (העוברים באופן שקוף בין מכשירים ומסכים). באותו זמן קמים שחקנים חדשים לחלוטין, המציעים שירותים פיננסיים בעולם הדיגיטלי בלבד, בין אם באינטרנט או בטלפון הסלולרי. מתחרים אלה משתמשים במכשירים הדיגיטליים על מנת להציע ערך מוסף מבודל, להבדיל מסתם גרסת מובייל לאתר אינטרנט קיים. הצעות אלה עשויות להיות רלוונטיות במיוחד לצרכנים הצעירים יותר, שמשתמשים בטלפונים הניידים כשלוחה של כל פעילות בה הם עוסקים.
תעשיית התשלומים וכרטיסי האשראי משתנה מן היסוד. התקדמות הטכנולוגיה והאפשרות לתשלומים מאובטחים, לצד העובדה כי רגולטורים בעולם פועלים לקידום תחרות בתעשיית התשלומים, מביאים לשינויים במבנה תעשיית התשלומים. הבנקים וחברות כרטיסי האשראי ממשיכים לשלוט בסגמנט, אולם הם יצטרכו להתחרות בחברות טכנולוגיה הפועלות בתחום, ובהן גוגל, אפל ופייפאל – כמו גם בשחקניות חדשניות כגון iZettle ו- Square.על פי מחקר של Capgemini ו-RBS מ-2013, שוק התשלומים במובייל ממשיך לצמוח בעקבות הדרישה מצד אחד והחדשנות מצד שני. השוק העולמי עמד על 256$ מיליארד ב-2012, והוא צפוי לשלש עצמו עד 2014 עם 796$ מיליארד, בין היתר עקב העליה בתשלומי peer to peer בשווקים המתפתחים. על פי מחקר Forrester (דצמבר, 2013), ארנקים דיגיטליים צפויים לשנות את הדרך שבה הצרכנים קונים ומשלמים, וכן את תכניות הנאמנות וצבירת הקופונים. ארנקים כאלה צפויים להגביר את חויית המסחר של הלקוח ולהציע יותר ערך, נוחות ורלוונטיות.
כלכלת השיתוף בולטת גם בתעשיית הפיננסים. המודלים הבולטים הם מימון-קהל, והלוואות בין אנשים פרטיים. על פי crowdsourcing.org, בשנת 2012 עמד שוק ה-Crowdfunding וההלוואות p2p על 2.7$ מיליארד, רובם בארה"ב. מימון-קהל, crowdfunding, הנו פורמט חדש יחסית של מימון פרויקטים. המודל מאפשר לאנשים רבים לתרום סכומים קטנים לצורך השגת סכום כולל הדרוש למטרה מסוימת. במקור פותח המודל לצרכים חברתיים וקהילתיים, אולם כיום הוא משמש גם לצרכים עסקיים ומסחריים גרידא. peer–to–peer lending הוא מודל הלוואות בין אנשים פרטיים באמצעות אתרים כמו Zopa, Lending Club או Prosper. ישנה צמיחה עצומה בשוק זה בעולם בעשור האחרון, בין היתר בשל השימוש באינטרנט ובמדיה החברתית. פיתוחים הנוגעים לקביעת דירוגי האשראי של הלווים מאפשרים להתאים את שיעורי הריבית הנגבים, והשירותים הופכים לנפוצים ולאיכותיים יותר. כיום, פרטים אף יכולים להלוות כסף לחברות באמצעות אתרים אלה. בד"כ ההלוואה מבוססת על הסכם בין הלווה והמלווה, מבלי שהאתר המתווך הוא צד לעסקה.
הצעת תוכן ממוקד צרכן. סקר של IMN משנת 2012, מצא כי 75% מהמשווקים של השירותים הפיננסים אימצו אסטרטגיות תוכן נפרדות לכל ערוץ שיווקי, במטרה לערב את הצרכנים. כיום, המותגים יכולים לתקשר עם הצרכנים ברמה עמוקה יותר, לקבל תובנות ורעיונות, ולהשיג בידול באמצעות תוכן. מותגי השירותים הפיננסים מתאימים את התכנים לפלטפורמה הספציפית, אך הם עדיין לומדים מהי הפלטפורמה האפקטיבית ביותר עבור כל קהל יעד. כיום, מותג יכול להקים נוכחות משמעותית במדיה החברתית על מנת לתקשר עם הצרכנים באופן דו-כיווני; הוא יכול לכלול ביקורות אותנטיות באתר שלו כפי שעשה מותג הביטוח Aviva; הוא יכול להציב את מנכ"ל החברה במרכז התקשורת כפי שעשתה חברת Putnam Investment; והוא יכול לתפוס "בעלות" על נישת תוכן מסוימת על מנת למצב עצמו כיועץ אמיתי, ולא כמותג שרק מחפש את המכירה הבאה, כפי שעשתה חברת American Express באמצעות פורום OPEN התומך בעסקים קטנים.
עליה באתרי אגרגציה המציעים השוואות בין שירותים פיננסיים, ובראשם שירותי ביטוח. על פי אנליסטים, השוק צפוי להמשיך ולהתפתח. אתרים אלה מבטיחים להציג מחירים עדכניים וריאליים, הזהים להצעות שהלקוח יקבל בפועל. כך למשל, גוגל הוסיפה כלי השוואת מחירים למנוע החיפוש שלה ב-2010. השירות, Google Compare , מציע כיום השוואה בין כרטיסי אשראי, משכנתאות, הלוואות רכב, חסכונות וביטוחים.
לסיכום, לתעשיית השירותים הפיננסיים ישנה הזדמנות לשנות כמעט כל אלמנט בחויית הלקוח, באמצעות כלים דיגיטליים. ברור עם זאת, שמותגים מבוססים ומסורתיים יצטרכו לאמץ חשיבת "סטארט-אפ", אם ברצונם של מותגים אלה להגיב לדרישות הצרכנים החדשים לנוחות, פשטות ותקשורת דו-כיוונית, מבלי להשתרך מאחור.
אין תגובות למאמר
כתוב תגובה